Dosta je viceva o Sulji i Muji: Legendarni bh. glumac najavljuje novu monodramu

Fena
Dosta je viceva o Sulji i Muji: Legendarni bh. glumac najavljuje novu monodramu
/ Josip Pejaković (Foto: Općina Centar)
Monodrama 'Bh stend-drp tragedy' novi je komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih bh. glumaca Josipa Pejakovića, koja će praizvedbu imati 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u okviru Baščaršijskih noći.

Tokom mjeseca jula i publika u drugim bh. gradovima imat će priliku pogledati predstavu.

"Ekskluzivno pravo praizvedbe moje nove monodrame kao svojevrstan doprinos novom centru za kulturu dao sam mom prijatelju direktoru JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo Edinu Urjan Kukavici. Nakon BKC-a odmah sutradan predstava će biti izvedena u Centru za kulturu u Jelića ulici gdje godinama u teatru Rajvosa ja igram predstave, kazao je Josip Pejaković.

Također je istakao da je sa direktorom Bosanskog centra već dogovorio izvođenje u Tuzli, kao i u Gračanici, Kalesiji, Lukavcu i Srebreniku, Zenici, Maglaju i Doboju.

"Mostar je u planu negdje krajem jula ili početkom augusta u Narodnom pozorištu u Mostaru i vjerovatno i Jablanici i Konjicu u povratku u Sarajevo. Onda će ponovo biti u Sarajevu, a vidjet ćemo koji će to biti stalni prostor", kaže Pejaković.

Ova monodrama je, prema njegovim riječima, svojevrstan doprinos pomami stand up komedija.

"Mislio sam da Bosnu ipak treba predstaviti u drugom svjetlu, a ne s vicevima o Sulji i Muji. BiH zaslužuje puno više satire, pažnje i mudrosti, a ne primitivizma i onog čime smo bombardovani svih ovih godina kroz te komedije", zaključio je Pejaković, saopćili su organizatori. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije