Dvojac After Affair: Sarajevo je postalo poznato na svjetskoj DJ karti

N. K.
Dvojac After Affair: Sarajevo je postalo poznato na svjetskoj DJ karti
/ After Affair
After Affair trenutno je najtraženiji bosanskohercegovački DJ dvojac koji čine dva iskusna DJ-a Bonjasky & Ivan Z, a svojim su nastupima u posljednjih nekoliko mjeseci obilježili domaću scenu.

Mnogobrojni ljubitelji elektronske muzike u BiH koji su imali priliku poslušati njihov nastup dijele mišljenje da ovaj dvojac ne slijedi niti kopira nikakve muzičke trendove, već jednostavno svoju strast i instinkt, koji su ih i doveli do respektabilnog uspjeha.

U razgovoru za Radiosarajevo.ba kažu da zvuk koji nose u sebi i predstavljaju određuje dubinu, mrak i groove, a glavna zvijezda vodilja im je house muzika.

Nekom čudnom srećom smo se nas dvojica našli na pravom mjestu u pravo vrijeme, prepoznali sličnosti i započeli ovu ludu vožnju čija je suština u house zvuku, te nam mnogo znači što smo jedini DJ dvojac u BiH”, priča nam Bojan.

Mnogi ih smatraju predvodnicima elektronske scene u BiH, a na naše pitanje šta im to znači odgovaraju skromno da im je to vjetar u leđa za sve buduće radnje.

“Nekako je sve lakše kad znaš da iza sebe imaš publiku koja te poštuje i prati. To je ustvari i bit svega ovoga“, mišljenja je Ivan.

After Affair - DJ dvojac After Affair: Sarajevo je postalo poznato na svjetskoj DJ karti

After Affair

Pričaju nam kako će u elektronskoj muzici, a posebno u house žanru, uvijek biti promjena i inovacija, jer house muzika jednostavno to dopušta.

“Uvijek će tu biti spajanja old school zvuka s novim stilovima, stvarajući nešto čega dotad nije bilo. House evoluira iz dana u dan. Možda to nisu promjene vidljive kao što su bile nekada, ali se dešavaju. Afro house zvuk je napravio veliki comeback zahvaljujući Black Coffeeju i zbog toga smo jako sretni”, mišljenja je ovaj DJ dvojac.

Kako se u BiH posljednjih mjeseci dešavaju nastupi “underground“ superzvijezda elektronske muzike, pitali smo ih šta razvoj klupske scene može donijeti mladima u BiH, te kakva je situacija sad u odnosu na vrijeme kada su oni počinjali.

“Dosta toga se izdešavalo u protekloj godini, s velikim zadovoljstvom možemo reći da stvari idu nabolje. Posebno bismo istaknuli našu dragu bazu, mjesto gdje je sve počelo, a to je klub Silver & Smoke koji je ovu cijelu godinu rastao zajedno s nama i stasao u najrespektabilniji underground klub u BiH. Možemo slobodno reći da su Sarajevo i S&S već postali poznati na svjetskoj DJ karti većinom zbog oduševljenja svih DJ-eva koji su ovdje u proteklom period nastupali”, ističu oni.

O planovima za budućnost kažu da ih već krajem maja očekuju dvije svirke u SAD-u, tačnije u gradu Atlanta na rooftop lokacijama, a poslije toga slijede nastupi na velikim regionalnim festivalima. Također, za ljetni period najavljuju tri velika Garden of Dreams eventa u sklopu kojih će svi ljubitelji elektronske muzike u BiH imati šansu uživati u vrhunskim setovima velikih zvijezda svjetske scene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije