Zimska čarolija u gradu na Vrbasu ljepša nego ikad dosad

Anadolija
Zimska čarolija u gradu na Vrbasu ljepša nego ikad dosad
Djed Mraz i Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, otvorili su u Banjoj Luci, na Trgu Krajine, četvrtu zimsku turističko-ugostiteljsku manifestaciju "Zimzograd".

Otvaranju je prisustvovao veliki broj građana, naročito najmlađih, a Zimzograd, koji će biti otvoren do 5. januara, obuhvata gastronomsku ponudu, bogat muzički program, zabavni park, dječije radionice i predstave.

Nakon večerašnjeg otvaranja, upriličen je koncert beogradske muzičke grupe Zaa. Osim njih, u Zimzogradu će tokom sljedećih dana nastupiti i Sevdah baby, Tupas mene, Ultrazvuk, Perpetuum mobile i drugi bendovi.

"Pridružujemo se gradovima u našem komšiluku koji imaju bogate programe obilježavanja novogodišnjih praznika", rekao je Radojičić i pozvao Banjalučane i sve druge goste da posjete Zimzograd.

Naglasio je da je ove godine Zimzograd proširen na dio parka Petar Kočić u kojem se nalazi klizalište.

"Finale će na neki način biti 31. decembra gdje zajedno organiziramo proslavu Nove godine, bit će bogatija nego dosada, što se učesnika tiče. U toku dana će biti dječija Nova godina, a navečer ovdje će pjevati Lukijan Ivanović, Dušan Svilar, Tijana Dapčević i Aleksandra Radović", kazao je Igor Radojičić.

Istaknuo je da su lijepe vijesti to da je hotelski smještaj rezerviran i da se traži krevet više u Banjoj Luci za novogodišnje praznike.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Grada Banja Luka, rekao je da je ogromna zainteresiranost građana i turista za Zimzograd.

"Zimzogradom počinjemo zimsku čaroliju, prema dosadašnjim podacima u Banjoj Luci su za novogodišnju noć rasprodati svi smještajni kapaciteti, a najviše turista dolazi iz Slovenije i Srbije, a slijede Hrvatska i druge zemlje Evrope", rekao je Barašin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije