Zemaljski muzej predstavio četiri vrste godišnjih članskih kartica

Fena
Zemaljski muzej predstavio četiri vrste godišnjih članskih kartica
Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine predstavio je danas, u povodu 129. godina od postojanja, članske kartice želeći se tom praksom približiti evropskim i svjetskim muzejima.

Direktor Muzeja Mirsad Sijarić je kazao da na ovaj način građani mogu postati dio Zemaljskog muzeja BiH i tokom cijele godine koristiti pogodnosti članstva u klubu.

Ponuđene su četiri vrste kartica: studentska/volonterska, godišnja članska/poklon karta, prijatelj muzeja i partner muzeja s cijenama od 30, 60, 500 i 1.000 KM.

"Dugo smo trpjeli kritike da kao muzej nemamo nikakve pogodnosti, nadamo se da će se naši posjetioci odazvati ovom projektu", rekao je Sijarić naglašavajući da iste prakse slijede svjetski muzeji.

Namjera je, kakao je istakao, da kao u velikim gradovima posjetilac s jednom karticom, koju plati jednom godišnje, koristi sve usluge.

"Uvijek je lijepo doći u našu botaničku baštu i uživati u prirodi, to će sada biti moguće svaki dan i bez ograničenja", naveo je.

Vrata Zemaljskog muzeja, koji danas slavi rođendan, bit će otvorena do ponoći, a ulaz je slobodan.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije