Zemaljski muzej BIH promovira novi broj Glasnika

Radiosarajevo.ba
Zemaljski muzej BIH promovira novi broj Glasnika
Čini se da se nakon ponovnog otvaranja Zemaljskog muzeja u BIH, u ovoj krovnoj muzejskoj instituciji aktivnosti množe velikom brzinom.

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine poziva javnost na promociju novog broja Glasnika Zemaljskog muzeja BiH, sveska Prirodnih nauka.

Promocija će se održati u utorak, 10. maja 2016. godine u 13:00 sati, u prostorijama Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Promotori novog broja Glasnika bit će prof. dr. Dubravka Šoljan, prof. dr. Dalibor Ballian i dr.sci Mirsad Sijarić, direktor Zemaljskog muzeja BiH.

Glasnik Zemaljskog muzeja je naučni  časopis čiji je prvi broj objavljen 1. januara 1889. 

 

Najstariji naučni časopis u BiH

Nakon osnivanja Zemaljskog muzeja u Sarajevu, prve naučnoistraživačke institucije u Bosni i Hercegovini koja je na sebe preuzela zadaću prikupljanja, obrade, proučavanja i čuvanja vrijednih arheoloških, etnoloških i drugih nalaza, ubrzo je identificirana potreba za pokretanjem znanstvenog časopisa koji će pratiti rad na terenu, i gdje će istaknuti naučnici iz cijele tadašnje Austrougarske monarhije moći objavljivati rezultate svojih istraživačkih pothvata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije