Zatvoren Festival pozorišne komedije "Osmijeh Sarajeva"

Fena
Zatvoren Festival pozorišne komedije "Osmijeh Sarajeva"
Proglašenjem pobjednika, izvedbom predstave "Dame biraju" i završnom zabavom večeras je u Sarajevu zatvoren Festival pozorišne komedije "Osmijeh Sarajeva".

Festival je zatvoren nakon uspješnog predstavljanja osam pozorišnih ekipa, odnosno izvedbi takmičarskih predstava iz BiH i zemalja regiona.

Dodijeljeno je ukupno šest nagrada i to u kategorijama - najbolja predstava, najbolji glumac, najbolja glumica, najbolji mladi glumac i najbolja mlada glumica, te specijalna nagrada žirija.

Nagradu 'Osmijeh Sarajeva' u kategoriji 'najbolja mlada glumica' osvojila je Ana Maras-Harmander za ulogu Maje Samardžić u predstavi " Ustav Republike Hrvatske", Satirično Kazalište Kerempuh, a u kategoriji 'najbolji mladi glumac' nagrada je pripala Emiru Sejfiću za ulogu Roya Hubleya u predstavi "Hotel Plaza" , Narodno pozorište Mostar.

U kategoriji 'najbolja glumica' nagradu ravnopravno dijele Jasna Žalica za ulogu Karen Nash u predstavi "Hotel Plaza", Narodno pozorište Mostar, i Nikolina Jelisavec za ulogu Stanimirke u predstavi "Celo telo tu me boli", Gradsko pozorište Jazavac.

Nagradu za najboljeg glumca osvojio je Atanas Atanasovski za ulogu Viktora u predstavi "Ime",  Teatar Komedije Skoplje.

Najboljom predstavom proglašena je komedija "Ime", Teatar Komedija Skoplje, a specijalna nagrada žirija pripala je Nadi Vukčević i Branimiru Popoviću za iznimnu partnersku igru u predstavi "Urnebesna tragedija" Crnogorskog narodnog pozorišta, Podgorica.

Direktor Agencije Mediatime Milan Kostić Feni je kazao da je festival u cijelosti ispunio očekivanja organizatora, te da je ova agencija zadovoljna uspješnom realizacijom jednog ovako velikog projekta.

"Dovesti sve sudionike u Sarajevo i uskladiti festivalski repertoar s muzičkim programom, te pružiti publici nesvakidašnji doživljaj za nas je bio veliki izazov. Zadovoljni smo što su reakcije publike izvanredne, a to nam je i najvažnije", kazao je.

Kostić je najavio da će festival u ovom izdanju biti organiziran i naredne godine, uz uvjerenje da će taj događaj imati još intenzivniju podršku klijenata i nadležnih institucija, te da će biti uvršten na pozorišnu kartu svih respektabilnih teatara u regiji.

 

U sklopu festivala koji je počeo 12. maja, uz sudjelovanje respektabilnih pozorišnih kuća, upriličeni su i okrugli stolovi na kojima se razgovaralo s akterima/protagonistima komedija.

Također, u okviru festivala organizirani su i after partyi svake noći, a nastupli su Karne, Pochko & New Primitives, Rambo Amadeus, Alen Lemešević, Sheebee & Jukebox, Peretrojka, Dj Zlijay, The Babe Barbarella i Dvadesetorica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije