Večeras nije obična noć - znate li šta rade mališani u bh. gradovima?

H. A.
Večeras nije obična noć - znate li šta rade mališani u bh. gradovima?
I oni najmlađi i oni stariji večeras uživaju u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Bijeljini, Goraždu i Travniku!

U šest gradova Bosne i Hercegovine večeras nije 'obična' noć, večeras je 'Evropska noć istraživača' za cijelu porodicu.

Na sarajevskom Vilsonovom šetalištu, te u Historijskom i Zemaljskom muzejom večeras se čuje dječija graja. Graja malih, budućih istraživača.

Također, u Banjoj Luci su mnoge kulturne institucije prvi put ove godine širom otvorile vrata za građane u Evropskoj noći istraživača. Uz brojne radionice, interaktivne eksperimente, prezentacije i druge sadržaje dobar provod u Banjoj Luci je osiguran!

Građani Goražda i Travnika su večeras imali prvi put priliku učestvovati u Noći istraživača i tako postati dio naučno-istraživačke vojske, koja je prošle godine brojala više od milion građana širom Evrope!

Kako je i rečeno na samoj cermoniji otvaranja, ovaj događaj iz godine u godinu raste i osvaja nova znanja, otkriva nove izume i širi se, kako u Evropi, tako i u Bosni i Hercegovini!

Preko 40 prijavljenih projekata za takmičenje srednjih škola u svim gradovima, isto toliko naučno-istraživačkih institucija i firmi na sajmu nauke i tehnologije, te brojni radovi prijavljeni na konkurse za najbolju priču i crtež, pokazatelji su interesa za manifestaciju.

Osim sajma nauke, i takmičenja, posjetitelji u šest gradova okušali su se u različitim interaktivnim eksperimentima i naučnim igrama, izložbama, kvizovima, projekcijama, radionicama, a slijedi i naučna zabava, za oproštaj!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije