Trčanje za kruhom ispred Vječne vatre: Goran Ristić iznenadio Sarajlije

Fena
Trčanje za kruhom ispred Vječne vatre: Goran Ristić iznenadio Sarajlije
Fena / Goranovo trčanje za kruhom
Mladi umjetnik Goran Ristić danas je ispred Vječne vatre demonstrirao kako to izgleda kada se "trči za kruhom".

Tako je Ristić pred iznenađenim prolaznicima trčao u mjestu s ruksakom na glavi i  kruhom oko stomaka. Performans "Trčanje za kruhom“ simbolizira, kako je rekao, kruh kao simbol preživljavanja, a performans dopunjavaju i svi ljudi koji negdje žure za obavezama kako bi stekli svoj svakodnevni kruh.

Kako je rekao Ristić, svi mi konstantno trčimo u mjestu kako bismo stigli do tog kruha.

"S kruhom na stomaku kao simbolom čovjekovog opstanka i konstantnim trčanjem na jednom mjestu naglašavam konstantnu želju za društvenom promjenom sistema kako države tako i pojedinca koji s torbom sa svim saznanjima odlazi u neki novi svijet za boljim materijalnim stanjem", zapisao je mladi umjetnik o svom performansu.

Performans "Trčanje za kruhom" realiziran u okviru Festivala Sarajevske zime.

Goran  Ristić rođen je 1989. godine u Mostaru gdje je završio Likovnu školu te Akademiju likovnih umjetnosti, smjer Grafika. U svom radu koristi medij slike, fotografije, videa, instalacije i performansa.

Dosad je izlagao na četiri samostalne i brojnim skupnim izložbama u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Makedoniji te je 2012. dobitnik nagrade za video na Međunarodnoj izložbi videa u Sloveniji, galerija Velenje. Živi i radi u Zagrebu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije