'Sunday Stories': Jazz&blues bend predstavlja svoju 'Bajku'

Radiosarajevo.ba
'Sunday Stories': Jazz&blues bend predstavlja svoju 'Bajku'

Sarajevska publika će sutra uživati u promociji prve autorske pjesme jazz&blues sastava Sunday Stories. U Clubu Monument, s početkom u 15 sati, bend će predstaviti kompoziciju Bajka, koja je snimljena u augustu prošle godine, ali bit će predstavljen i spot za pomenutu pjesmu.  

Tekst i muziku potpisuje vokal sastava, Nina Babić, dok su na aranžmanu  radili članovi benda. Pjesma je snimljena u produkciji Elvira Bandića Bande, dok je video potpisuje Samir Geko. Na pjesmi Bajka, saksofon je svirao Adnan Cico, dok je za bubnjevima bio Tarik Karačić.

Pored svojih redovnih klubskih nastupa, bend Sunday Stories aktivno održava radionice sa Djecom Doma Bjelave, te neki od članova sastava sviraju u Sarajevo Big Bandu

Članovi benda su: Nina Babić (lead jazz vokal), Bojan Dizdarević (gitara), Saša Ćirić (gitara, vokal), Mustafa Kurtalić (bass gitara), Safer Ahmetspahić (bubnjevi), Valentin Šeremet (tenor saksofon, klarinet).  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije