Suad Hadžimehanović: Gimnazijalac iz Visokog predstavio novi film "Jedan"

N. K.
Suad Hadžimehanović: Gimnazijalac iz Visokog predstavio novi film "Jedan"
/ S premijere u Visokom
Mladi visočki gimnazijalac Suad Hadžimehanović, koji je ljubiteljima sedme umjetnosti u BiH poznat po svojim amaterskim kratkometražnim filmovima, predstavio je svoj novi film pod nazivom "Jedan".

Iako se mnogo pažnje posvećuje ljudima koji profesionalno prave, režiraju i snimaju filmove, ipak u bh. društvu postoje i mladi ljudi koji kroz film ulažu veliki trud u ono što vole, te koji na taj način prenose svoj način viđenja svijeta oko sebe.

Suad Hadžimehanović je upravo jedan od takvih mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine koji svoje slobodno vrijeme provodi snimajući kratkometražne filmove.

Iako je tek nedavno završio treći razred Gimnazije Visoko, do sada je snimio nekoliko kratkometražnih filmova, spotova, i nekoliko promotivnih videa, a ljubav prema filmu rodila se u osnovnoj školi kada je počeo snimati i režirati filmove.

Suad Hadžimehanović je publici u Visokom u utorak navečer predstavio i svoj novi film pod nazivom Jedan.

"Nakon kratkometražnog filma Poruka koji je prikazan u januaru ove godine i koji dobio pozitivne kritike od strane publike, odlučio sam da snimim novi kratkometražni film Jedan na čijoj se ideji i realizacije radilo nekoliko mjeseci. Ono što ovaj film čini drugačijim od predhodnih jeste način snimanja. Ovaj film je snimljen iz jednog kadra, a veoma mi je drago da je na samoj premijeri publika pokazala svoje oduševljenjem, te je sigurno veliki aplauz nakon odjavne scene uz čestitke stimulans za budućnost i nove projekte", rekao je za Radiosarajevo.ba Suad Hadžimehanović.

Kako kaže, prvi film koji je uradio bio je Stop nasilju među djecom, a motivacija za ovaj film bio mu je položaj mladih u Bosni i Hercegovini. Nakon toga snima film pod nazivom U inat bolesti - Boro Dubovina koji je posvećen osobama s poteškoćama. U svom trećem filmu pod nazivom Ogledalo nastojao je prikazati kolektivnu svijest mladih osoba i njihov položaj u društvu. Kroz film Predrasude koji je na YouTubeu pogledan skoro 30.000 puta, prikazao je probleme s kojim se susreću mladi tokom svog odrastanja.

Povodom 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, režirao je film Mili – Arnautovići – Visoko, a početkom ove godine, ljubiteljima kratkometražnog igranog filma u BiH predstavio je svoj film Poruka, čija je premijera bila upravo na portalu Radiosarajevo.ba.

Kako kaže, inspiraciju pronalazi u svojim vršnjacima, društvu i zajednici, a u ovom novom filmskom projektu koji je režirao glume Muhamed Begović, Imran Plasto i Hamza Šabanović.

U nastavku pogledajte kratkometražni film Jedan:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije