Srednjoškolci aktivni u obnovi kina Bosna

Radiosarajevo.ba
Srednjoškolci aktivni u obnovi kina Bosna
/ Plakat za predstavu
"Ova ustanova nije u najboljem stanju i upravo zbog toga smo došli na ideju da organiziramo nešto što će pomoći ovom kinu da vrati svoj stari sjaj".

Nešto korisno za svoj grad i društvo poduzet će članovi Lokalnog tima Sarajevo Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH): namjeravaju podariti novi izgled zapuštenom prostoru kina Bosna, nekadašnjem kinu 'Prvi maj'. 

"Proteklih mjeseci radili smo na predstavi Judmile Razumovske Draga moja profesorice, koju smo planirali odigrati u kinu Bosna, u svrhu obnove kina. Ovo kino je oduvijek pratilo kulturno-umjetničke događaje od kinoprojekcija, pa do svirki raznih bendova. Ova ustanova nije u najboljem stanju i upravo zbog toga smo došli na ideju da organiziramo nešto što će pomoći ovom kinu da vrati svoj stari sjaj. Kino Bosna treba nove boje, a bašta u kojoj se nalazilo ljetno kino je zapuštena. Planirali smo od novca skupljenog od prodaje ulaznica, po simboličnoj cijeni od 3 KM, u dogovoru s vlasnikom, kupiti neophodne stvari. Naš tim, nakon predstave, planira realizirati niz radnih akcija kako bi baštu ljetnog kina i unutrašnje prostorije doveo u formu i učinio ga onakvim kakvo je nekad bilo", kažu srednjoškolci. 

Predstava će se održati 15. maja 2016. godine u 19:00 sati. 

Rezervacije se mogu izvršiti na mail našeg lokalnog tima lokalnitimsarajevo@gmail.com ili porukom u inbox njihove Facebook stranice.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju u srednju školu na prostoru BiH. Lokalni timovi su odjeli ASuBiH-a koji realiziraju aktivnosti koje provodimo u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali realiziraju i svoje samostalne aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije