Sarajevska filharmonija najavljuje: Ramazanski koncert u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Sarajevska filharmonija najavljuje: Ramazanski koncert u Mostaru
/ Plakat za ramazanski koncert
Prvi put će najveći bh. orkestar svoj tradicionalni Ramazanski koncert odsvirati u gradu na Neretvi.

Sarajevska filharmonija već tradicionalno 20 godinu za redom pripređuje Ramazanski koncert kojim filharmoničari najavljuju dolazak ovog posebnog mjeseca.

Ovogodišnji koncert će se održati u utorak 23. maja u Mostaru u Domu kulture Herceg Stjepan Kosača sa početkom u 20 sati.             

Uz orkestar Sarajevske filharmonije kao solisti će nastupit sopranistica Adema Pljevljak Krehić i Leonardo Šarić - bas predstavljajući se arijama i duetima iz bh opere Hasanaginica kompozitora Asima Horozića. Na programu će se naći još neka djela iz domaćeg opusa poput Probuđene kasabe i sevdalinke Snijeg pade na behar na voće. Mostarskoj publici će se predstaviti i popularni kantautor Eldin Huseinbegović, koji prvenstveno djeluje kao član Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, a za ovu priliku uz orkestar izvest će dvije ilahije. Orkestar Sarajevske filharmonije predvodit će maestra Samra Gulamović.

"Raduje nas da smo nakon 16 godina ponovo u Mostaru ovim povodom za šta treba zahvaliti  Islamskoj zajednici -  Muftijstvo Mostarsko kao i Preporodu grada Mostara. Ovogodišnji Ramazanski koncert u Mostaru se održava pod pokroviteljstvom gosp. Edina Mušića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma FBiH i gosp. Šerifa Špage, predsjednika Skupštine HNK/Ž", saopćeno je iz Filharmonije

Ulaz na koncert je slobodan

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije