Radnici Zemaljskog muzeja dobili prestižnu Evropsku nagradu

Radiosarajevo.ba
Radnici Zemaljskog muzeja dobili prestižnu Evropsku nagradu
Lana Ramljak / Zemaljski muzej
Zaposlenici i aktivisti Zemaljskog muzeja u Sarajevu dobitnici su ovogodišnje Grand Prix - Evropske nagrade za nasljeđe 2016.

 

Projekti nagrađeni prestižnom nagradomEvropske Unije i Evropa Nostre za nasljeđe za 2016. godiu, najprestižnijom evropskom nagradom u ovom domenu, proslavili su večeras svoja dostignuća u Zarzuele teatru u Madridu,.

 

Maestro Plasido Domingo, predsjednik Evropa Nostre, vodeće organizacije iz oblasti nasljeđa u Evropi i Tibor Navračić, evropski komesar za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport, bili su domaćini ceremonije dodjele 28 Evropskih nagrada za nasljeđe i među 28 nagrađenih projekata dodijelili i sedam posebnih nagrada, Grand Prix nagrada, kao i jednu Nagradu publike.

 

Sve nagrađene možete pročitati na ovom LINKU.

 

Među 7 Grand Prix nagrada, odabranih od strane nezavisnog stručnog žirija i vrijednih 10 hiljada eura, jesu i, kako je saopćeno, zaposleni i aktivisti Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Nagradu su dobili u kategoriji “Posvećena služba”.

Podsjećamo vas, zaposlenici Muzeja tri su godinu vrijedno čuvali eksponate dok je ova institucija bila zatvoreno.

Čestitamo!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije