Pustolovine Boleta Komete: Priznanje za dva banjalučka pozorišta

Radiosarajevo.ba
Pustolovine Boleta Komete: Priznanje za dva banjalučka pozorišta
/ Foto: Gradsko pozorište Jazavac
Na 22. festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci, banjalučka predstava osvojila je prvu nagradu.

To je prestižno priznanje za animiranu bajku Pustolovine Boleta Komete, koprodukcijski projekat Gradskog pozorišta Jazavac i Nevid teatra iz Banjaluke.

Predstavu je osmislio i režirao Marko Dukić a na sceni ju je iznijela glumica Smiljana Marinković . 

Animirana bajka za djecu, mlade i odrasle prikazuje fantastični dramaturški sklop u kojem se čudesno isprepliću živa glumačka igra, projektovana animacija na platnu, zvučni i svjetlosni efekti.

Priča govori o dječaku Boletu Kometi koji je u potrazi za svojim nestalim ocem, otetim od strane Sum Suma, bića iz svemira. Bole Kometa na svom putu proživljava nevjerovatne situacije: put u pustinju i kroz morsku oluju, silazak na dno mora i duboko u zemlju, te putovanje kroz svemirske crvotočine do drugih planeta.

"Predstava "Pustolovine Boleta Komete" izdvojila se svojom kompletnošću u pogledu jedinstva dramske strukture, režije i glumačke igre. Toplina priče i vizuelna atraktivnost bile su objedinjene na najbolji mogući način i tako se ova predstava nedvosmisleno nametnula kao ovogodišnji pobjednik", stoji u obrazloženju stručnog žirija.

Čestitamo! 

 

Pustolovine Boleta Komete | Najava from marko.dukic on Vimeo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije