Purivatra: Ovogodišnji SFF najveći i najuspješniji ikada

Fena
Purivatra: Ovogodišnji SFF najveći i najuspješniji ikada
Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra ocijenio je da je ovogodišnje festivalsko izdanje, po procjenama posjetilaca, većine medija i filmskih profesionalaca do sada bilo najveće i najuspješnije ikada.

Purivatra podvlači da je 23. SFF donio više filmova nego ikada, iako je trajao dan manje, ponudio nekoliko novih lokacija, uključujući Pozorište mladih, Kriterion, Otvoreno kino Novi grad i kino Ilidža s novim kino-dvoranama, a rekonstruisano je i ono najposjećenije - Ljetno kino u Metalcu.

Osim toga, ovogodišnju najveću regionalnu filmsku smotru obilježili su i istaknuti gosti, kao i program za koji, kako navodi Purivatra, mnogi misle da je možda jedan od boljih među evropskim festivalima.

No, ono što je direktor SFF-a izdvojio kao najvažniji segment 23. izdanja jeste više publike nego ikada, što upravo i najviše raduje cijeli festivalski tim - dvorane su bile dupke pune, organizirani su kvalitetni razgovori s domaćim autorima, ali i velikanima filmske umjetnosti, od kojih su ove godine najznačajniji britanski komičar John Cleese i Oscarovac reditelj Oliver Stone.

"Moramo biti zadovoljni, Festival se završava večeras te pozivam da i posljednje projekcije budu ispunjene do posljednjeg mjesta, a posjetioci i gosti da uživaju u filmovima i atmosferi grada koja je zaista bila neponovljiva", zaključio je Mirsad Purivatra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije