Prosjačka opera: Predstava o kojoj svi pričaju

Radiosarajevo.ba
Prosjačka opera: Predstava o kojoj svi pričaju
Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu 11. marta s početkom u 19 sati i 30 minuta biće izvedena jedna od najgledanijih predstava, satrična komedija “Prosjačka opera” , u režiji Kokana Mladenovića.

O predstavi

Komad koji ćemo vam odigrati, Prosjačka opera Johna Gaya, napisan je 1728. godine kao kritika Walpoleove vlade, najkorumpiranje vlade u engleskoj povijesti. Vrijeme Walpoleove vlasti je vrijeme raslojavanja društva na ekstremno bogate i ekstremno siromašne. S jedne strane imate raskoš i sjaj, s druge strane – glad i bijedu.

Zakoni postoje, ali se primjenjuju samo na sirotinji. Bogati mogu raditi što hoće, za njih ne postoje sudovi, kazne ili ograničenja. Politička i financijska elita plete neraskidivu mrežu koja, u spoju sa sudstvom i policijom, caruje svim segmentima društva, uključujući i organizirani kriminal.

Sve je na prodaju – ljubav, poštenje, pravda, čast. Sve se prodaje i sve ima svoju cijenu. Zvuči vam poznato? Ne bi trebalo. Dame i gospodo, dobro došli u zemlju gladi, kurvi i kriminala! Dobro došli u London 1728. godine!

 Ne zaboravite na pogodnost pri kupovini ulaznica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije