Profesor sa Harvarda u Sarajevu govorio o Trumpu

Fena
Profesor sa Harvarda u Sarajevu govorio o Trumpu
Prerano je govoriti kakav će biti odnos novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, odnosno njegovog interesa za regiju Balkana, rekao je u Sarajevu profesor s harvardskog univerziteta, znanstvenik i stručnjak za političke kampanje Steve Jarding.

On je gostovao na tribini "Vođstvo Donalda Trumpa: mogućnosti ili opasnosti?", koju je organizirao Katolički bogoslovski fakultet u suradnji s više drugih fakulteta.

Jarding napominje da je u sto dana vladavine Donalda Trumpa teško na osnovu njegovih dosadašnjih poteza prejudicirati da će njegova vladavina, općenito, biti loša jer je on još enigma i mogu se desiti i dobre mogućnosti i opasnosti.

Odgovor će dati vrijeme jer, napominje Jarding, Trump je još u fazi formiranja kabineta.

Učesnicima večerašnje tribine, mahom mladim ljudima, studentima više fakulteta, on je poručio da su važan društveni faktor jer stiču multidisciplinarna znanja koja treba staviti u funkciju društvenog boljitka.

Danas su informacije i znanje dostupniji nego ikad u povijesti, no kako je moguće da tolika dostupnost znanja ne pospješuje rješavanje brojnih naših problema, pita se profesor Jarding kad mladim obrazovanim ljudima poručuje da su oni i niko drugi budućnost našeg svijeta.

Osim studenata više fakulteta, gosti na tribini bili su njihovi predavači i predstavnici diplomatskog kora.

Podršku u organizaciji gostovanja profesora Stevea Jardinga pružili su Fakultet političkih nauka, Ekonomski i Pravni fakultet u Sarajevu.

Profesor Jarding predaje o teoriji vodstva, komunikacijama i vođenju političkih kampanja više od 25 godina. Kao savjetnik je sudjelovao u raznim kampanjama u više od 25 zemalja na pet kontinenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije