Predsjednik britanske Fondacije "Remembering Srebrenica" posjetio direktoricu NPS-a

Radiosarajevo.ba
Predsjednik britanske Fondacije "Remembering Srebrenica" posjetio direktoricu NPS-a
Predsjednik Fondacije "Remembering Srebrenica" iz Velike Britanije Waqar Azmi posjetio je direktoricu Narodnog pozorišta Sarajevo, Marijelu Hašimbegović.

Tokom posjete razgovarali su o umjetničkom dijelu programa koji će umjetnici Narodnog pozorišta Sarajevo predstaviti u okviru obilježavanja "Srebrenica memorijala" 11. jula ove godine u Velikoj Britaniji.

Fondacija "Remembering Srebrenica iz UK svake godine uz najveće državne počasti obilježava ovaj memorijal, uz poruku da se tragedija Srebrenice više nikada ne ponovi.

Direktorica Hašimbegović izrazila je Azmiju osobnu zahvalnost za cjelokupan angažman po pitanju humane inicijative koju već niz godina sprovodi kroz djelovanje Fondacije.

"Čast nam je što će krovna teatarska institucija Bosne i Hercegovine - Narodno pozorište Sarajevo, učestvovati na ovogodišnjem obilježavanju Memorijala", naglasila je Hašimbegović.

Podsjetimo, Waqar Azmi je i ambasador EU interkulturalnog dijaloga.

Godine 2001. Azmi je nagrađen počasnim magisterijem Univerziteta Worcester, 2006. je dobio počasni doktorat Solent Univerziteta, a kasnije te iste godine Univerzitet Central Lancashire ga je nagradio počasnom stipendijom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije