Povratak u 1984. godinu, na Olimpijadu: Pogledajte čestitke, pisma...

Radiosarajevo.ba
Povratak u 1984. godinu, na Olimpijadu: Pogledajte čestitke, pisma...
U petak 10. februara od 9 do 16 sati Historijski arhiv Sarajevo prezentacijom posebnog izbora dokumenata iz svoje arhivske građe obilježit će godišnjicu održavanja XIV zimskih Olimpijskih igara Sarajevo 1984.

"Riječ je o raznovrsnoj arhivskoj građi iz fonda 'Skupština Grada Sarajeva' u kojem se nalaze serije dokumenata vezanih za aktivnosti Grada na realizaciji ZOI '84 Sarajevo.

Arhiv je u posjedu skoro svih akata vezanih za period od početka kandidature Sarajeva za održavanje Olimpijskih igara, pa do odlaska 'posljednjega gosta Olimpijade', odnosno završnih izvještaja o organizaciji, realizaciji igra, kao i završnog finansijskog izvještaja. Važni protokoli, obraćanja, pisma i čestitke su sastavni dio fonda", ističu iz Historijskog arhiva Sarajevo.

Prezentirana arhivska građa bit će izložena u biblioteci Historijskog arhiva Sarajevo u periodu od 13. do 17. februara od 09 do 15 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije