Poruka za cijeli svijet iz naše BiH: Svi vjerujemo u samo jedno

Radiosarajevo.ba
Poruka za cijeli svijet iz naše BiH: Svi vjerujemo u samo jedno
Projekat, odnosno knjiga "Jedna knjiga za mir", tvrde autori, promijenit će način na koji razmišljate.

"Kada uporedite osnovne principe islama i hrišćanstva, vidjećete da su skoro identični! Knjiga predstavlja po deset stihova iz Biblije, odnosno ajeta iz Kurana, koji se odnose na deset univerzalnih tema bliskih svim ljudima svijeta: jedan Bog, Mir, Pravda, Ljubav, Porodica i susjedi, Svjetlost života, Samilost, Oproštaj, Humanost i Nada", poručuju autori.

Projekat „The One“ je pripremljen kao zajednički projekat između agencija New Moment i Y&R Dubai, osmišljen za Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, sa ciljem da se sruše predrasude i podigne svijest o važnosti međusobnog razumijevanja i međureligijskog dijaloga.

"Knjiga će biti poslata najuticajnijim svjetskim liderima, kao što su Njegova svetost papa Franjo, Donald Tramp, Vladimir Putin, Angela Merkel i mnogim drugim i očekujemo ogromnu podršku širom svijeta. Mi smo ponosni što iza ovakvog projekta stoji naša Bosna i Hercegovina i što možemo da dokažemo cijelom svijetu da mir kod nas postoji i da svi vjerujemo samo u jedno, a to je u ono dobro i ljubav koju želimo svima", dodaju autori, te poručuju:

"Radi se o projektu koji nikome ne donosi zaradu, ali vjerujemo da će kod svih vas doprijeti duboko, kao što je i do nas."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije