Pop Art Festival: Putnički automobil kao umjetničko djelo

Radiosarajevo.ba
Pop Art Festival: Putnički automobil kao umjetničko djelo
/ Pop Art Festival
Rikardo Druškić, jedan od najtalentiranijih umjetnika mlađe generacije, tokom vikenda je u sklopu Pop Art Festivala svoje djelo prenio na neobično umjetničko platno – putnički automobil Seat Leon.

Treći dan Pop Art Festivala oblježio je događaj u Sarajevo City Centru u sklopu kojeg je umjetnik Rikardo Druškić kreirao umjetničko djelo na točkovima. Prisutni su uživali u oslikavanju putničkog automobila Seat Leon koji je kompanija Porsche Sarajevo ustupila za potrebe ovog umjetničkog performansa.

Oslikavanje automobila u svijetu počelo je prije 40 godina kada su najpoznatiji umjetnici iz Pop Art perioda, poput Roya Lichtensteina i Andy Warhola, počeli oslikavati trkaće automobile.

“Moram reći da sam oduševljen saradnjom s Pop Art Festivalom i Porsche Sarajevo. Čast mi je što sam pozvan da učestvujem u oslikavanju ovog automobila, koji je sam po sebi sjajno umjetničko djelo,” kazao je Druškić.

U sklopu ovog događaja održana je i radionica slikanja za učesnike Pop Art Festivala. Polaznici radionice slikali su radove u Pop Art stilu na temu automobila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije