Sprema se oluja: Pogledajte video 56. izdanja MESS festivala

Radiosarajevo.ba
Sprema se oluja: Pogledajte video 56. izdanja MESS festivala
Zvanični video 56. Internacionalnog teatarskog festivala MESS objavljen je danas na festivalskom YouTube kanalu. Nastao pod kreativnom palicom tvoraca vizuelnog identiteta festivala, agencije Fabrika, on nastavlja priču ranije objavljenog plakata.

Video upozorava na nadolazeću oluju opasne banalnosti u svjetskom političkom kontekstu. Ovogodišnji vizuelni identitet Festivala MESS kritizira tendenciju svjetske i bh. politike da kompleksne društvene odnose svodi na politiku zastrašivanja drugošću i drugačijošću, ksenofobije i nacionalnog narcizma.

MESS u saradnji s Fabrikom nastavlja svoju tradiciju vizuelnih rješenja kroz društveni angažman, na lokalnom i globalnom planu.

Kako bi ljubitelji i ljubiteljice teatra bili što bolje informirani o predstavama i ostalim popratnim sadržajima 56. Festivala MESS, na zvaničnom YouTube kanalu MESS Sarajevo nalaze se kratki videoinserti svih predstava, dok će svakog festivalskog jutra na raspolaganju biti i izjave protagonista i protagonistica nakon igranja.

Uz tekstualne sinopsise predstava na zvaničnoj web-stranici www.mess.ba, za dvosmjernu komunikaciju i sve dodatne informacije dostupni su festivalski Facebook fan page i Instagram profil, dok će službeni MESS Twitter profil u devet dana festivala ažurirati reditelj Dino Mustafić.

Rezervacija ulaznica za 56. Internacionalni teatarski festival MESS trajat će do petka 30. septembra, a svi ljubitelji i ljubiteljice teatra rezervaciju mogu izvršiti svakim danom od 10 do 19 sati pozivom na broj +387 60 337 6238.

 Kompletan program 56. festivala MESS dostupan je na www.mess.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije