Djela iz Umjetničke galerije BiH pred novom publikom

Radiosarajevo.ba
Djela iz Umjetničke galerije BiH pred novom publikom
/ Umjetnička galerija BiH
U želji da što većem broju publike omogući posjetu izložbama i približi svoje djelovanje, Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine nastavlja sa gostovanjima u gradovima Bosne i Hercegovine, ali i nekim sarajevskim općinama.

Naime, ovoga mjeseca Umjetnička galerija BiH gostovat će u Bihaću i u Općini Ilidža.

Povodom obilježavanja 12. marta Dana Općine Ilidža u zgradi Općine postavljena je izložba Umjetnost oblika: Skulptura iz kolekcije Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine.

Na izložbi su predstavljena djela Ante Jurića, Arfana Hozića, Ive Despić, Kenana Solakovića, Mustafe Skopljaka, Nikole Njirića, Boška Kućanskog, Roberta Jeana Ivanovića, Koste Bogdanovića, Alije Kučukalića, Ibrahima Bilajaca, Smaila Iftića, Sretena Stojanovića i Luke Ilića. Izložbu je moguće posjetiti do 17. marta 2017.

Nakon Širokog Brijega, retrospektivna izložba Šemse Gavrankapetanović bit će predstavljena 16. marta i u Gradskoj galeriji Bihać. Ovom retrospektivom umjetnica obilježava pedeset godina djelovanja. Dajući presjek svih stvaralačkih faza, izložba donosi klasične oblike, ulja na platnu i crteže, ali i radove u kombiniranoj tehnici koji su nastali kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja ove umjetnice, u različitim područjima značenja, forme i materijala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije