Podržana kandidatura Mostara za Europsku prijestolnicu kulture

Fena
Podržana kandidatura Mostara za Europsku prijestolnicu kulture
Na forumu o mogućoj kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture, Grad Mostar dobio je potporu u pristupanju ovom projektu, saopćeno je iz Odjela za društvene djelatnosti toga grada.

Forum, koji je održan 15. maja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, okupio je sve relevantne institucije, pojedince, udruženja i ustanove iz oblasti kulture Grada Mostara.

U dvosatnoj raspravi, uz prezentaciju osnovnih informacija o kandidaturi, izneseni su korisni prijedlozi, stavovi i sugestije. Data je potpora tome procesu i aktivnostima koje Grad Mostar, u okviru svih segmenata kulturnog djelovanja, treba poduzeti kod ostvarivanja kandidature.

Taj grandiozni kulturni projekt, prema zaključcima foruma, iznimna je prilika da Mostar kroz kulturu unaprijediti svoje okruženje u svim aspektima življenja.

Forumu je prisustvovalo 87 učesnika iz cijelog Mostara koji su aktivnom raspravom otvorili više aspekata kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine. Krajem 2017. godine bit će objavljen poziv za prijavu gradova - kandidata za prestižnu titulu "Europske prijestolnice kulture 2024. godine", a svoje kandidature moći će podnijeti i gradovi iz Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije