Počinje 8. Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop

Radiosarajevo.ba
Počinje 8. Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop
/ Program Festivala Kaleidoskop
Tradicionalni "Kaleidoskop", Međunarodnog festivala umjetnosti mladih, i ove godine održava se u Tuzli.

Kaleidoskop počinje danas, a trajat će do 28. augusta.

Kao predstavnik organizatora, Grada Tuzle, gradonačelnik Jasmin Imamović ističe da je cilj festivala da umjetnost bude dostupna svima.

Upravo zato je ulaz na sve događaje besplatan. U Gradskoj upravi smatraju da ovaj festival ima utjecaj na unapređenje kulturnog turizma u Gradu soli. 

Atelje Ismar Mujezinović je mjesto gdje će večeras u 21.00 sat festival biti otvoren uz izložbu radova Salome, autorice Azre Štilić.

Kako je najavljeno, likovni umjetnik Dženan Hadžihasanović na zidu u Gradskom parku oslikat će svoj aktuelni rad – Bosanski ćilim, te s još 20 mladih ljudi oslikati i stepenice koje vode od naselja Bulevar do bolnice Gradina, čime će ovaj pješački prilaz bolnici učiniti veselijim i time iskazati svoju kreativnost i angažiranost.

Publiku očekuju brojni koncerti, od kojih se izdvajaju: S.A.R.S, Disciplin A Kitschme, Frenkie, Edo Maajka, Psihomodo pop, Untold, Mefistofeles, Xeper, Kontrast, Inner Sanctum, Nula Plus, Critical Mass, Urban Instinkt, Muris Power Trio (MP3), Činčila, Strava škola, Flatline i MUD (Abruzzo/Italija). Važno je istaknuti da značajan broj angažiranih bendova djeluje u Tuzli.   

U okviru programa festivala bit će održana i aktivna radionica gitare, s poznatim instrumentalistom Murisom Varajićem

Festival će završiti premijernom projekcijom filma Ovo je Tuzla  koja će se desiti 28. augusta na Trgu Slobode, u 21:00, 22:00 i 23:00, uz izložbu fotografija sa snimanja filma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije