Pijanista Damir Durmanović prikazat će svoj raskošni talenat

Radiosarajevo.ba
Pijanista Damir Durmanović prikazat će svoj raskošni talenat
/ Najava za koncert
U svijetu pijanizma, velike nade se polažu u talenat Damira Durmanovića.

Tuzlak s engleskom adresom – Damir Durmanović dokazao se kao pijanista koji može ostvariti međunarodnu karijeru. 

Muzičko obrazovanje započeo je u Tuzli, gdje je rođen 1999. godine. Svoje prvo veliko priznanje na polju muzičkog izražavanja osvojio je 2012. godine – posebnu nagradu Ministarstva za kulturu i sport Federacije BiH za izuzetna postignuća. Njegovo najveće dosadašnje priznanje je prva nagrada na prestižnom klavirskom takmičenju Beethoven Junior Intercollegiate Piano Competition u Londonu.

Od 2013. godine pohađa međunarodnu muzičku školu u Surrey, u Engleskoj, u klasi prof. Marcel Baudet, koju je 1963. osnovao čuveni violinist Yehudi Menuhin. U novembru 2015. godine nastupio je na Bimhuis festivalu mladih muzičkih talenata u Amsterdamu, a pod pokroviteljstvom fondacije za mlade pijaniste. Odabran je da predstavlja svoju školu na Menuhin festival u Gstaadu izvedbom Rahmanjinovog Drugog koncerta za klavir, zajedno s orkestrom muzičke akademije Gstaad.

Damir Durmanović nastupio je kao gost na prvom bh. piano festivalu Tattile koji se održao u martu ove godine u Tuzli te svojom klavirskom  izvedbom oduševio brojnu publiku, piše Rtvslon.ba.

Večeras u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla ovaj izvrsni klavirista održat će solistički koncert. Koncert počinje u 19:30 sati a ulaz je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije