Ovacije za Suriane i Šariće na kocertu iz ciklusa Do, Re, Mi & Vi

V.A.Z.
Ovacije za Suriane i Šariće na kocertu iz ciklusa Do, Re, Mi & Vi
/ Koncert Surian & Šarić i sinovi
Dva poznata operna pjevača, svaki sa po dvojicom sinova, također vrsnih glasova - to je kombinacija koja se predstavila na koncertu Surian, Šarić & sinovi.

Dvorana Narodnog pozorišta u Sarajevu bila je premala da primi sve zainteresirane za ovaj događaj, koji je u srijedu 22. marta organiziran u sklopu ciklusa Do, Re, Mi & Vi

Sarajevska pjevačka obitelj Šarić u kojoj su stasala tri značajna basa - otac Ivica i sinovi Leonardo i Ivan, te zagrebački basbariton Giorgio Surian s dvojicom sinova, tenora Stefana i Giorgia j.r., dali su najbolje od sebe i bili ispraćeni srdačnim ovacijama. 

Dirigent Ivo Lipanović, najzaslužniji je za atraktivan program i razrađenu dramaturgiju koncerta koja je slušalačku pažnju držala od prvog do posljednjeg takta. Uz Hor Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu i sjajnu Sarajevsku filharmoniju, muzički ugođaj bio je veličanstven. 

U zvaničnom dijelu programa izmjenjivale su se horovi i arije iz opera Nabucco, Andrea Chenier, Figarova ženidba, Čarobna frula, Don Carlos, Lombardijci, uvertira iz opere Carmen, atraktivna Granada, da bi zvanični dio programa završila popularna arija Toreador iz opere Carmen. No pravo iznenađenje uslijedilo je u dodacima.

Najprije su na scenu izašla četiri basa i publiku počastili zajedničkom izvedbom arije La calunnia iz Rossinijevog Seviljskog brijača. I kad smo pomislili da publika posustaje u svojim ovacijama, na sceni su se pojavila sva šestorica izvođača i za kraj otpjevala poznatu napolitansku pjesmu Funiculi, funicula, uz Stefana kao solistu.

Bio je ovo jedan od onih koncerata kada osjetite da je svaki pojedinac u dvorani - u orkestru, horu, među publikom, obavijen jednakom pozitivnom energijom i užitkom sudjelovanja. 

Svjetska senzacija - Surian, Šarić & sinovi zaslužuje da postane brend koji će s maestrom Lipanovićem, istinskom zvijezdom večeri, puniti koncertne dvorane širom svijeta.

A osobno, Giorgio Surian i Ivica Šarić mogu biti itekako ponosni što su, kao očevi i mentori, odgojili sjajne sinove! 

 

Organizator koncerta je Fondacija za muzičke umjetnosti MAF, koji su ovom prilikom najavili i 23. Sarajevske večeri muzike SVEM, koje će se održati od 11. do 19. maja 2017. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije