Otvorena izložba radova učesnika 'Art simpozijum Jahorina'

Fena
Otvorena izložba radova učesnika 'Art simpozijum Jahorina'
Izložba radova nastalih na međunarodnoj likovnoj koloniji "Art simpozijum Jahorina" otvorena je danas u Galeriji "Novi hram" u Sarajevu u okviru Festivala "Sarajevska zima".

Osnivač i umjetnički rukovodilac "Art simpozijum Jahorina" Lazo Savić kaže da je ovo četrnaesti saziv te likovne manifestacije na kojem je učestvovalo 15 umjetnika.

Radove na ovoj izložbi predstavili su: Eugenia Balden (Meksiko), Jeung Eun Shon (Južna Koreja), Svetla Radulova, Trajana Panajotova, Iliana Atanasova Ivanova, Sasho Kostov, Ivan Stojanov (Bugarska), Đorđe Arnaut, Branislav Marković, Radmila Sofija Šijan, Renata Burić (Srbija) i Zlatko Dević, Dejan Kovačević i Sekula Dugandžić (Bosna i Hercegovina).

Predstavljene umjetnike odlikuje raznolikost pristupa te, primjera radi, umjetnica iz Južne Koreje Eun Sook Shin predstavlja se slojevitom skulpturom rađenom u drvetu s dodacima metala i ostalih materijala, dok je Radmila Sofija Šijan izložila slike na kojima dominira figura i nježni prijelazi boja.

Većina radova nastalih na "Art simpozijum Jahorina" tematiziraju teme pejzaža i tijela, a  skulptori su kao dominantan materijal uzeli drvo dok su slike rađene u tehnikama akrilik i ulje na platnu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije