Otvaranje Omladinskog Film Festivala Sarajevo 26. jula

Fena
Otvaranje Omladinskog Film Festivala Sarajevo 26. jula
/ Omladinski Filmski Festival - Sarajevo
Omladinski Film Festival Sarajevo zvanično će biti otvoren u srijedu, 26 jula.

Izdanje za 2017. godinu će predstaviti novih 26 mladih filmskih autora iz 11 europskih zemalja, saopćeno je iz direkcije Festivala.

Ovogodišnji OFF donosi tri takmičarske selekcije, dva panel-programa i 12 izdanja Q&A programa s mladim i poznatim regionalnim i europskim autorima.

Festival od ove godine predstavlja i porodično otvoreno kino na Dobrinji u okviru kojeg će se prikazati filmovi Tschick, Richard Roda, Pored mene, Despicable Me 3  i Balkanski špijun.

Osim Dobrinje, filmovi će se prikazivati u Ultra cinema i Al Jazeera Theatre u sklopu Doma OSBiH (Festivalski centar) ali i na Žutoj tabiji, gdje će se održavati program Lazy Cinema.

Festival ove godine predstavlja i program Mom’s Day koji će biti održan 29. jula na Žutoj tabiji. Riječ je o edukativno-zabavnom programu za sve mame i mališane.

Posljednji dan Festivala na zvaničnoj ceremoniji zatvaranja bit će dodijeljene i nagrade za najbolji igrani kratki film, najbolji dokumentarni film, najbolju mušku i žensku ulogu te najbolji dugi igrani film.

Članovi ovogodišnjeg žirija su Arma Tanović, Ensar Altay i Mirna Dizdarević.

Film koji otvara kina na Dobrinji i Žutoj tabiji je Tschick, dok će u Ultra cinema na zvaničnoj ceremoniji otvaranja biti prikazan kanadski film 19 Days. U slučaju kiše otvoreno kino na Dobrinji se izmješta u sportsku dvoranu Pete gimnazije, dok će se projekcija sa Žute tabije izmjestiti u kinosalu Doma Oružanih snaga – Festivalski centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije