Noć u Muzeju: Tri dana učenja i zabave za učenike osnovnih i srednjih škola

Radiosarajevo.ba
Noć u Muzeju: Tri dana učenja i zabave za učenike osnovnih i srednjih škola
Učenike osnovnih i srednjih škola u Sarajevo očekuje veoma zanimljiv program.

Naime, Obrazovni  centar  za  demokratiju  i  ljudska  prava  CIVITAS  u  saradnji  sa Ambasadom  Sjedinjenih Američkih Država i Zemaljskim muzejom BIH  kao partnerom projekta najavljuje trodnevni edukativno-zabavni program za učenike osnovnih i srednjih škola „Noć u Muzeju: Noć nauke i aktivizma” koji od ove godine uključuje i improvizirane spavaonice u muzejskim prostorijama.    

Početak programa planiran je za četvrtak,  23. marta u  18:00  sati,  u prostorijama Zemaljskog muzeja BiH, Odjeljenje za arheologiju.

Učesnicima će se na otvaranju obratiti Nj. E. Maureen Cormack, ambasadorica Sjedinjenih Američkih  Država  u Bosni  i  Hercegovini,  te predstavnici organizatora  i partnera.  

U programu učestvuje 212 učenika i 52 nastavnika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.  

Program prve večeri (23-24.3.2017)  namijenjen je učenicima srednjih škola, a program druge noći (24-25.3.2017) učenicima osnovnih škola.

Uz radionice u laboratorijama arheologije, etnologije, konzervacije, ornitologije i morskoga svijeta, učenike očekuje i izrada murala mira i trka za mlade.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije