Najbolja arhitektonska ostvarenja u BiH

Radiosarajevo.ba
Najbolja arhitektonska ostvarenja u BiH
/ AABiH
U sarajevskoj galeriji Collegium artisticum u Centru Skenderija u srijedu navečer, 5. aprila, bit će otvorena izložba Collegium artisticum 2017.

Na otvaranju izložbe bit će proglašeni i nagrađeni radovi na ovogodišnjoj selektivnoj izložbi najboljih arhitektonskih ostvarenja u Bosni i Hercegovini.

Od 75 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine, stručni žiri je odabrao 32 rada koji će biti izloženi na ovogodišnjem Collegium artisticumu.

"Od 32 odabrana rada, 12 odabranih radova su iz kategorije Realizacije, 16 odabranih radova je iz kategorije Ideja, a četiri rada su iz kategorije Enterijer. Zahvaljujemo svim kolegicama i kolegama koji su se odazvali našem pozivu i prijavili svoje radove i time uložili svoj trud da se vrati dignitet struke", poručili su iz Asocijacije arhitekata BiH.

S obzirom na predan i strog rad ovogodišnje komisije, samo učešće na izložbi je ove godine postalo svojevrsna kategorija nagrade.

"Čestitamo svima koji su prošli u selekciju za izložbu, a svima koji nisu prošli želimo mnogo uspjeha naredne godine", dodaju iz AABiH.

Izložba ostaje otvorena do 25. aprila. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije