Koncertni događaj vrijedan pažnje u NPS-u

Radiosarajevo.ba
Koncertni događaj vrijedan pažnje u NPS-u

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu je u saradnji sa Sarajevskom
filharmonijom za sve ljubitelje istinskog muzičkog kvaliteta pripremila
pažnje vrijedan koncertni događaj na kojem će združenim snagama nastupiti studenti Akademije i muzičari najstarijeg profesionalnog orkestarskog sastav u BiH Sarajevske filharmonije.

Posebnost muzičkog događaja ogleda se u efektnom repertoarskom odabiru djela koja se referiraju na stilsku epohu romantizma, te slove za dio
najraskošnije orkestarske muzike ikada napisane, a to su: Tragična uvertira op. 81 u D-molu, J. Brahmsa, Klavirski koncert op. 54 u A-molu R. Schumanna, te glasovita simfonija Pathétique br. 6 op. 74 u H-molu ruskog velikana P. I. Čajkovskog.

Da pomenuti izvođački ansambli i repertoarski sadržaj zazvuče onako kako i dolikuje svečanoj prilici pobrinut će se perspektivni studenti Odsjeka za dirigovanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu Jure Bučević, Fuad Šetić i Ivan Križanac, dok će uloga soliste pripasti mladom umjetniku Nadiru Hošiću na klaviru.

Koncert Muzičke akademije i Sarajevske filharmonije održat će se 3. juna
u svečanom ambijentu sale Narodnog pozorišta Sarajevo, s
počekom u 19.30 sati.

Ulaz je slobodan, najavljeno je iz Muzičke akademije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije