Gradić Rudo postaje centar demo svirke: Prijavite se na Sajam domaćih proizvoda

Radiosarajevo.ba
Gradić Rudo postaje centar demo svirke: Prijavite se na Sajam domaćih proizvoda
/ Opština Rudo
Organizatori tradicionalnog sajma domaćih proizvoda u Rudom žele obogatiti svoju ponudu kvalitetnim muzičkim programom.

Pošto i sami vole demo zvuk, odlučili su da objave poziv za demo bendove koji će se u sklopu Sajma takmičiti za nagradu.

"Već treću godinu u Rudom se održava Sajam domaće proizvodnje kojim želimo podržati domaće poduzetništvo i domaće snage. A ovo je prva godina kako smo pozvali i domaće bendove.  Rudo je ekonomski zaostao kraj, industrija je zamrla. Najaktuelnije je voćarstvo i veliki broj domaćinstava učestvuje u proizvodnji malina i ostvaruje kakve takve prihode.  Često su mladi prisiljeni ići u druge države raditi sezonske poslove", pojašnjava Predrag Kastratović, direktor Sajma, situaciju u Rudom. 

 "Ove godine u okviru Sajma domaće proizvodnje 10,11 i 12 marta, organizujemo različite tematske sadržaje, ali i promovišemo muziku. Objavljen je konkurs, a pravo učešća imaju neafirmisani bendovi koji nemaju objavljeno izdanje. U obzir dolaze sve vrste muzike osim narodne. Mi  smo se potrudili da obezbijedimo i nagrade: prva nagradaje 400 KM, druga 200 , a nagrada publike je 100 KM", precizira direktor Sajma.

Naš sugovornik kaže kako će konkurs biti otvoren i nekoliko dana nakon 25. februara - datuma koji je u konkursu određen kao krajnji rok. Takođe, ukoliko neki bend zaista želi da dođe, a ima problem s prijevozom, organizatori će pokušati naći rješenje, rekao je Kastratović. 

Mladi bendovi - prijavite se! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije