Mala kućna muzika: Naručite kamerni ansambl da dođe u vaš dom

Radiosarajevo.ba
Mala kućna muzika: Naručite kamerni ansambl da dođe u vaš dom
/ SCMF je prošle godine stigao i u Zemaljski muzej
Naredne sedmice počinje Sarajevo Chamber Music Festival, a u sklopu ove manifestcije prvi put imat ćemo priliku da uživamo u revolucionarnom projektu: Maloj kućnoj muzici.

Sarajevo Chamber Music Festival za svoje je šesto izdanje odabrao temu HOME / DOM, opredjeljujući se da u programu uspostavlja prostore za ispitivanje raznih nivoa na kojima se osjećamo "kod kuće", svojima, na kojima prepoznajemo iskustvo doma.

Stoga, Sarajevo Chamber Music Festival pokreće i inicijativu Mala kućna muzika, u kojoj će dijelovi programa biti ostvareni u domovima publike.

SCMF slijedi načelo da je pristup umjetnosti osnovno ljudsko pravo te želi omogućiti svima koji nisu u prilici da koncerte slušaju u Domu Oružanih snaga BiH da za ovo iskustvo ne budu uskraćeni, ali i svojoj redovnoj publici da dožive atmosferu koncerta u svome životnom prostoru.

Iz Direkcije najavljuju: "Volonteri, aktivisti, sadašnji i bivši studenti Muzičke akademije bit će na raspolaganju da rezervišete njihov nastup. Ukoliko imate klavir u kući koji ne koristite – možete rezervisati nastup gudačkog tria ili kvinteta, ukoliko imate baštu – sa vama može biti ansambl harmonika, ukoliko imate sasvim mali prostor, možete imati nastup jednoga soliste, i tako dalje. Želimo Vam donijeti iskustvo ljepote muzike i doći kod Vas, posebno ukoliko Vi ne možete doći kod nas iz bilo kojeg razloga."

Ansamble možete rezervisati od danas 26.08, a mali koncerti se mogu realizovati od 27.08. do 04.09. u dogovorenim dnevnim terminima do 19 sati.

Zahjev za održavanje koncerta u Vašem domu možete napraviti putem emaila reservations@scmf.ba, pitem Facebook stranice Sarajevo Chamber Music Festival, Twittera; SCMF Sarajevo, te telefona 060 332 6650.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije