Ledena čarolija u Historijskom muzeju, svaki dan do 22.00

Radiosarajevo.ba
Ledena čarolija u Historijskom muzeju, svaki dan do 22.00
/ Vitraž Voje Dimitrijevića
Uprkos nedostatku grijanja u ovim zimskim mjesecima, Historijski muzej za posjetitelje je pripremio bogat januarski program, a slikovito su ga nazvali "Ledena čarolija".

Po zaista simboličnim cijenama od 1 KM možete pogledati vrijedne zbirke koje ovaj muzej posjeduje. Ovo je prilika za školarce koji su na raspustu, ali i za sve građane i goste Sarajeva da u sklopu večernjeg izlaska posjete popularni "kvadrat".

Radno vrijeme Historijskog muzeja do 25 januara je produženo: od 09:00 do 22:00

Posjetitelji će imati priliku vidjeti:

  • izložbu Opkoljeno Sarajevo
  • izložbu Otvoreni depo
  • izložbu 15 godina fotografa Jima Marshalla 
  • izložbu bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH 2016
  • izložbu Kad je vrijeme stalo

U četvrtak 5. januara od 15:30 do 16:30 sudjelujte u radionici „Potraga za muzejskim blagom":  Da li znate da muzej krije više od 400 000 dragocjenih i rijetkih predmeta? Zavirite s nama u skrivene muzejske odaje i otkrijte neke od njih!

U četvrtak 12. januara od 15:30 do 16:30 sudjelujte u radionici "Čarolija iz foto-depoa: Znate li kako su kroz historiju izgledali aparati za proizvodnju fotografija? Vodimo vas u čarobni svijet fotografije!

U četvrtak  19. januara od 15:30 do 16:30 sudjelujte u radionici : "Ljepša je zima kad eksponata ima": Znate li kako izgleda podzemni svijet muzeja? Kroz radionicu istražujemo predmete koje nas podsjećaju na zimu iz muzejskih čuvaonica i pravimo nove muzejske priče!

Za utorak  24. januar u 18,00, najavljeno je otvaranje Foto-depoa: Večernji obilazak obnovljene Zbirke fotografija Historijskog muzeja BiH i predstavljanje historije fotografije kroz izložbu Foto-depo.

Iz Historijskog muzeja napominju da su sve radionice namijenjene i djeci i odraslima i predstavljaju lijepu priliku za porodično druženje u Muzeju. Prijave za učešće šaljite u Facebook Inbox (Historijski Muzej BiH) ili se javite na  033 226 098. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije