Koncert tradicionalne japanske muzike u čast Jadranki Stojaković

Fena
Koncert tradicionalne japanske muzike u čast Jadranki Stojaković
/ Jadranka Stojaković
U petak će u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu biti održan koncert japanskih muzičkih prijatelja nedavno preminule kantautorice i interpretatorice Jadranke Stojaković.

Ambasada Japana u BiH upriličit će sutra u Sarajevu, povodom 20. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Japana i Bosne i Hercegovine, koncert tradicionalne japanske muzike Sjećanje na Jadranku u izvedbi grupe B-come.

Današnjoj j press konferenciji koja je održana povodom koncerta ''Sjećanje na Jadranku'' prisustvovali su ambasador Kazuya OGAWA i članovi grupe B-come.

Ambasador Ogawa je izjavio da je prvobitno bilo planirano da se održe  koncerti njenih japanskih prijatelja u svrhu podrške za liječenje Jadranke Stojaković. 

Kako je Jadranka, nažalost,  nedavno preminula, koncerti se održavaju u znak sjećanja na nju.  

Ambasador Ogawa je  podsjetio da su članovi grupe B-Come već biti u BiH 2009. godine.

 

B-come je pop grupa koja izvodi tradicionalnu japansku muziku iz davnih vremena, a repertoar koncerta je posebno aranžiran da oda počast životu i djelu Jadranke Stojaković, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

Ulaz na koncert je slobodan, a koncert počinje u 20,00.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije