Koncert Divanhane ispod Starog mosta u subotu, ulaz besplatan

Radiosarajevo.ba
Koncert Divanhane ispod Starog mosta u subotu, ulaz besplatan

Koncertom benda Divanhana na platou ispod Starog mosta, u subotu, 26. 8., svečano će biti zatvorena ovogodišnja kulturno – turistička međunarodna manifestacija Mostarsko ljeto.

Koncert počinje u 21 sat, a ulaz na koncert je besplatan.

Manifestacija Mostarsko ljeto počela je u julu i u skoro dva mjeseca publici ponudila više od 30 kvalitetnog i bogatog programa: promocije knjiga, izložbe, predstave, koncerte, plesne performanse, književne večeri..., sve uz besplatan ulaz.

Kao posljednji program ovogodišnje manifestacije u subotu slijedi koncert Divanhane, koji u Mostar dolaze nakon rasprodanih koncerata u Ljubaljni, Sarajevu, Travniku, Užicu, Trebinju, Stocu, Goraždu, Cavtatu... Koncertom u Mostaru Divanhana ujedno završava ljetnju seriju koncerata u sklopu aktuelne turneje Zukva Tour 2017.

„Kocertima u Mostaru iznova oživimo uspomene na Šantićevo ili Đikićevo vrijeme. Jednu takvu smo i ovjekovječili u našem posljednjem CD i DVD izdanju Live in Mostar. Iznimno nas raduje što ćemo dio naše ljetne turneje Zukva Tour 2017 završiti upravo u gradu koji srcem osjeća sevdah. Ispod Starog mosta, uz ritam hladne Neretve sevdisaćemo onako kako se samo u Mostaru sevdisati može te ponijeti taj osjećaj na naredne koncerte koji nas očekuju u Minhenu, Študgartu i Dizeldorfu“, izjavila je vokalistica benda Divanhana Naida Čatić povodom koncerta u Mostaru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije