Kneginja čardaša: Njeno veličanstvo vraća se na daske Narodnog pozorišta

Radiosarajevo.ba
Kneginja čardaša: Njeno veličanstvo vraća se na daske Narodnog pozorišta
Nakon četrnaest godina najpopularnija i najčešće izvođena svjetska opereta Kneginja čardaša ponovo je na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

To je vesela priča o zabranjenoj ljubavi između kabaretske plesačice Sylve Varescu i mladog kneza Edwina Ronalda.

Ova opereta ujedno je i kritika lažnog morala i svjetonazora malograđanskog društva. Uz zvuke poznatih arija i dueta u taktu valcera i mađarskog čardaša, te nizom komičnih situacija predočena je priča jedne ljubavi protiv koje su se svi urotili, ali koja na kraju, ipak, pobjeđuje.

Nakon premijere u Beču 1915. godine Kneginja čardaša je 1916. izvedena i u Pešti, a zatim je doživjela slavu planetarnih razmjera. Samo tokom 1917. godine izvedena je 12.000 puta širom svijeta.

Premijerno izvođenje ove atraktivne operete planirano je za  četvrtak, 22. juna u 19:30 sati, dok u prvoj reprizi možete uživati u subotu, 24. juna u 19:30.

U predstavi učestvuju solisti i hor Opere, Balet i Drama NPS, uz pratnju sjajnog orkestra Sarajevske filharmonije kojim će dirigovati Dario Vučić. Režiju opere potpisuje Amra Mehić.

Dozvolite da vas odvedemo u drugi, ljepši i romantičniji svijet sa našom Kneginjom čardaša, poručuju iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije