Jazz koncert studenata Muzičke akademije

Radiosarajevo.ba
Jazz koncert studenata Muzičke akademije
Nakon prvog, historijskog jazz koncerta realiziranog u martu, 2017. godine, Muzička akademija u Sarajevu, u saradnji sa profesorom Sinanom Alimanovićem, organizira drugi jazz koncert studenata ove značajne muzičke institucije.

Koncert pod nazivom “Jazz Night” održat će se u Velikoj sali Muzičke akademije, u srijedu 28. juna, s početkom od 19.30 sati.

Studenti i saradnici projekta “Jazz Combo Band”, interpretirat će neke od najznačajnijih djela iz historije jazza, a samo neki od autora čije će se kompozicije naći na koncertnom programu su: George Gershwin, Charlie Parker, Bronisław Kaper, Richard Rodgers i mnogi drugi.

Na koncertu će nastupiti perspektivni studenti jazza pod mentorstvom Sinana Alimanovića: Zlatan Božuta, Lejla Nurković, Ariana Piknjač, Haris Kartal, Vedran Vujica, Selma Droce, Dario Kos, Jasmin Avdagić. Uz navedene mlade muzičare, na koncertu će nastupiti i saradnik Dinko Šimunović.

Nakon sarajevskog koncerta, mladi čuvari jazza će 1. jula, nastupiti na White Field Jazz Festivalu u Crnoj Gori, a potom 9. jula i na Festivalu ulične umjetnosti – FUU u Sarajevu.

Ovo je dio atmosfere s prvog jazz koncerta na Muzičkoj akademiji:

Ulaz na “Jazz Night” je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije