Ibrahim Spahić o programu festivala 'Sarajevska zima'

Radiosarajevo.ba
Ibrahim Spahić o programu festivala 'Sarajevska zima'
Facebook / 33. Internacionalni festival Sarajevo "Sarajevska Zima 2017"
Internacionalni festival Sarajevo "Sarajevska zima" uskoro ponovo otvara svoja vrata publici i umjetnicima iz cijeloga svijeta, a održat će se pod motom "Supstanca Sarajeva - Svileni put umjetnosti".

Programi Festivala održavat će se ne samo u pozorištima, galerijama, muzejima i koncertnim dvoranama u gradu nego i na  olimpijskim planinama, kako tokom festivala tako i u toku Ceremonije otvaranja i zatvaranja.

"Supstanca svile je fluid koji povezuje različitost, životnost i zajednicu u kojoj se realizira svileni put. Elan vital je zasnovan inovativnim vezama koje ga svojim različitostima čine snagom za pojedinca i njegovu zajednicu. Energija koju proizvode u međuoodnosima različitosti pretvara se u povezivanju svilenih niti u najljepše i najkreativnije kombinacije, sinergiju koja označava svjetlost supstance.

Sveopća ljubav među ljudima zasnovana je na zlatnom pravilu – ne čini drugome što ne želiš da drugi čini tebi. Konfucije time određuje bezvremenu mjeru za harmonijski i hijerarhijski red stvari i prirodu odnosa između tradicionalnog i stvarnosti. Tradicija se kristalizira u Eliotovom razumijevanju svijeta i svjetlost koju emitira i upija svila postaje znak prefinjenosti i neodoljive privlačnosti", rekao je direktor Sarajevske zime Ibrahim Spahić. 

Pogledajte videozapise programa otvaranja festivala:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije