Hor za male i mlade Suncokreti: Neka svako dijete živi u miru!

Radiosarajevo.ba
Hor za male i mlade Suncokreti: Neka svako dijete živi u miru!
/ Hor za male i mlade Suncokreti
Hor za male i mlade Suncokreti novogodišnjim koncertom održanim 23. decembra u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo zaokružio je najuspješniju godinu do sada.

Uz igru, ples i pjesmu, Suncokreti su zajedno sa svojim vršnjacima iz Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo, pop-rock škole gitare te Muzičke sobe Doma Bjelave napravili odličnu atmosferu te maloj raji zaželjeli sretnu novu 2017. godinu sa nadom da će svako dijete živjeti u miru družeći se sa pjesmom i najmilijima.

“Iza nas je veoma produktivna godina u kojoj smo održali tri velika koncerta, snimili prvi album i spot, nastupali na Internacionalnom horskom šampionatu Lege Artis u Tuzli te učestvovali na dvosatnom koncertu ispred sarajevske Katedrale kao dio globalnog humanitarnog događaja Playing For Change Day. Zajedno se družimo, pjevamo i rastemo i tako ispunjavamo našu ideju da se djeca upoznaju sa osnovnim vrijednostima kreativnog odrastanja, zdravog načina života u odnosu na sebe, prirodu i društvo u cjelini“, istakao je autor i producent Hora za male i mlade “Suncokreti“, Nedžad Merdžanović te dodao Hor i u narednoj godini ima velike planove.

"Imamo velike planove i već smo krenuli sa određenim aktivnostima. Djeca su preko raspusta dobila zadaću da se pripreme za nastupajući period. Pred nama je proljeće kada slavimo novo buđenje, a to će biti idealan momenat kada ćemo promovisat naš zimski rad. Naravno da će biti i mnogo nastupa jer na kraju mi se tu najbolje snalazimo. Volimo da širimo pozitivnu energiju i da svako dijete, roditelji, nane, dede, bake, komšije i prijatelji budu vedri i nasmijani", naveo je Merdžanović te se zahvalio svim sponzorima koji su podržali rad Hora u proteklom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije