Historijski poziva studente

Radiosarajevo.ba
Historijski poziva studente
/ Vitraž Voje Dimitrijevića
Historijski muzej u Sarajevu poziva studente na zanimljivu radionicu

Historijski muzej BiH će u okviru platforme „Neprimjereni spomenici“ u martu i aprilu 2017. realizovati radionicu "(Ne)primjereni spomenici - BiH memorijalne zbirke u tranziciji". Radionica će se implementirati u nekoliko faza koje podrazumijevaju edukativne i istraživačke vrijednosti, a u okviru radionice su predviđena i putovanja.

Tema radionice je razvoj generalne koncepcije mreže muzeja narodnooslobodilačke borbe i revolucije u Bosni i Hercegovini sa posebnim osvrtom na Muzej revolucije BiH kao mjesto pamćenja i mjesto kreiranja kolektivnog identiteta.

Poziv je otvoren za studente Filozofskog fakulteta (Odsjek za historiju, Katedra za historiju umjetnosti, Odsjek za sociologiju), Akademije likovnih umjetnosti (Odsjek za grafički dizajn, Odsjek za restauraciju i kozervaciju, Odsjek za kiparstvo) i Arhitektonskog fakulteta.

Rok prijave je 10.03.2017. Prijave sa CV i motivacionim pismom slati na prijave@muzej.ba. Za sva dodatna pitanja se obratite putem emaila ili na broj 033 226 098.

Radujemo se druženjima i istraživanju u Muzeju!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije