Jeste li spremni za novu dozu smijeha: Hamlet u selu Mrduša Donja...

Radiosarajevo.ba
Jeste li spremni za novu dozu smijeha: Hamlet u selu Mrduša Donja...
Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu 11. februara s početkom u 19:30 sati, bit će izvedena jedna od zasigurno gledanijih komedija “Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna” u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna je naša komedija koju možete gledati 1000 puta i iznova se smijati i uživati u njoj. Sjajni glumci, fantastična adaptacija i režija naše zvijezde na nebu Sulejmana Kupusovića, zaista su ovu predstavu učinili vječnom, poručuju iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Jedan od kvaliteta predstave je bavljenje problemima na lokalnom nivou, što postaje ogledalo generalne slike našeg društva. U predstavi, koja je žanrovski postavljena kao komedija s tragičnim elementima, pojavljuje se Hamlet - mladi Suljo, čiji se otac nalazi u zatvoru. Suljo bezuspješno pokušava dokazati da njegov otac, borac Armije BiH, nije ukrao novac iz blagajne mjesne zajednice. Priča je postavljena u bosanski i bošnjački ambijent, a reditelj se obračunava s nemoralom i licemjerstvom, društvenim devijacijama i postratnim preobražajem ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije