Članovi sarajevskog baleta plesat će u New Yorku

V.A.Z.
Članovi sarajevskog baleta plesat će u New Yorku
Radiosarajevo.ba / Ansambl sarajevskog baleta na probi
Potvrda uspjeha za članove sarajevskog Baleta stiže u vidu poziva za gostovanje u New Yorku.

Tako će Balet Narodnog pozorišta Sarajevo svoju novu sezonu započeti gostovanjem u najvećem gradu u SAD-u, gdje će petero članova ovog ansambla predvođene v.d. umjetničkom direktoricom baleta i koreografkinjom Belmom Čečo Bakrač ugostiti plesna kompanija Carolyn Dorfman.

"To je kompanija koju smo imali čast da ugostimo prošle godine na festivalu Sarajevska zima. Tadašnja predstava koju su prikazali Interior Designs nastala je na muziku čija je autorica Sarajka s boravkom zu New Yorku Svjetlana Bukvić.  Osnivačica i koreografkinja kompanije Carolyn Dorfman sada nam se javila s pozivom da sudjelujemo u njenom novom projektu, što je nastavak fine komunikacije koju smo s njima uspostavili", kaže u razgovoru za Radiosarajevo.ba Belma Čečo Bakrač.

Na pitanje o kakvom se projektu radi, naša sugovornica je odgovorila da je riječ o modernom pokretu baziranom na limon plesnoj  tehnici.

"Važno je reći da će nakon našeg boravka u SAD-u u Americi ova predstava doći u Sarajevo u novembru, tako da će je i naša publika imati priliku da vidi", kaže nam Belma Bakrač Čečo. 

Podsjetimo, Balet Narodnog pozorišta u Sarajevu za narednu je sezonu najavio i praizvedbu nove predstave Omer i Merima koja će se raditi na muziku Đele Jusića

U našoj fotogaleriji pogledajte kako izgleda svakodnevna proba članova ansambla. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije