Bilo je divno: Edin Karamazov i njegova lutnja u čarobnoj Vijećnici

Radiosarajevo.ba
Bilo je divno: Edin Karamazov i njegova lutnja u čarobnoj Vijećnici
/ Edin Karamazov na koncertu u sarajevskoj Vijećnici; Foto: Almin Zrno
Publika sinoćnjeg koncerta u sklopu Sarajevskih večeri muzike imala je mnogo razloga za zadovoljstvo i nadahnuće.

Nastupio je svjetski poznati umjetnik Edin Karamazov, sa svojom lutnjom, izvodeći djela Johana Sebastiana Bacha : Svitu br. 1 u G-duru i čuvenu Partituru br. 2 u D-molu. 

U nastavku koncerta Karamazov se prikazao u potpuno drukčijem svjetlu. Na električnoj gitari izveo je Electric Counterpoint, djelo savremenog američkog kompozitora Stevea Reichea. 

U prvom dijelu programa nastupio je poznati i međunarodno nagrađivani multireligijski hor Pontanima iz Sarajeva. 

U našoj fotogaleriji pogledajte atmosferu umjetničkog nadahnuća koju je dočarao fotograf Almin Zrno

Koncerti SVEM-a nastavljaju se u srijedu, kada će u Vijećnici nastupiti zagrebački kvartet saksofona Papandopulo, u četvrtak kada ćemo na istom mjestu slušati sarajevski ženski hor Corona, te u petak kada je na programu sjajna završnica 23. Sarajevskih večeri muzike:  vrhunski ruski violončelista Alexander Rudin nastupit će uz Sarajevsku filharmoniju uz dirigenticu Samru Gulamović.

Završni koncert održat će se u Narodnom pozorištu u Sarajevu s početkom u 20.00 sati, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajni  pozorišta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije