BHFF donosi dašak BiH u srcu New Yorka: Filmovi su naš prozor u svijet

Fena
BHFF donosi dašak BiH u srcu New Yorka: Filmovi su naš prozor u svijet
/ Sa prethodnog izdanja BHFF-a
Po 14. put u mjesecu aprilu ove godine Bosanskohercegovački filmski festival - BHFF otvorit će svoja vrata za učesnike, koji će u New Yorku predstavljati svoja filmska ostvarenja.

Tačnije, od 13. do 15. aprila SVA Theatre u New Yorku bit će domaćin ovog poznatog bosanskohercegovačkog filmskog festivala, na kojem režiseri i producentske kuće iz BiH predstavljati svoje filmove. Također, u takmičarskom dijelu bit će prikazani i igrani, kratki, dokumentarni i animirani filmovi sa bh. tematikom, što je posebnost ovog festivala.

Nagrade za najbolji igrani, kratki i dokumentarni film ove godine će dodjeljivati žiri u sastavu: fotožurnalista Ron Haviv, književnica Zlata Filipović i kostimografkinja Amela Bakšić, a učesnicima će biti dodijeljena i nagrada za najbolju glumačku izvedbu, kao priznanje izvanrednom glumačkom talentu u filmovima prikazanim na festivalu.

Filmovi će, također, biti kandidati i za nagradu Zlatna Jabuka publike za najbolje filmsko ostvarenje.

BHFF trenutno prima filmske prijave do 1. februara 2017. godine, nakon čega će programski odbor festivala odlučiti o učesnicima.

Prethodnih godina BHFF je predstavio ukupno 15 članova žirija, predstavnika bh., američke i međunarodne filmske, umjetničke i književne zajednice, a članovi žirija BHFF-a su kritičkim i kustoskim radom dali nemjerljiv doprinos značaju filmovima prikazanim na BHFF-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije