Addiko Bank se pridružila porodici sponzora Narodnog pozorišta

Radiosarajevo.ba
Addiko Bank se pridružila porodici sponzora Narodnog pozorišta
Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu, Addiko banka i Narodno pozorište Sarajevo ozvaničili su početak partnerske saradnje.

Podrškom krovnoj teatarskoj ustanovi u BiH Addiko banka će dodatno unaprijediti rad Narodnog pozorišta. Povodom početka ove saradnje, Addiko banka je ugostila 35 mališana iz SOS Dječijeg sela Sarajevo, koji su sa zadovoljstvom pratili jednu od najzanimljivijih dječijih predstava "Čudovište iz pozorišta i lutkareva djeca" koja se izvodi u prekrasnom ambijentu foaje-a  Narodnog pozorišta Sarajevo.    

"Zadovoljni smo jer je Addiko Bank prepoznala potencijal i značaj ulaganja u Narodno pozorište Sarajevo, koje sa svojom, preko 90 godina, dugom tradicijom predstavlja najstariju i najznačajniju instituciju ovoga tipa u našoj državi. Ova saradnja je velika podrška u realizaciji našeg planiranog programa za 2017. godinu koja će pomoći realizaciju misije naše kuće kroz promoviranje kulture i teatarske umjetnosti, te očuvanje kulturno-umjetničkog nasljeđa Bosne i Hercegovine predstavljanjem klasičnih i modernih djela dramske, operne, baletne i muzičke umjetnosti", izjavila je Marijela Margeta Hašimbegović, direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo.

"Daske koje život znače neizostavan su dio našeg društveno odgovornog djelovanja. Nastojimo Addiko banku učiniti sinonimom podrške kulturi i umjetnosti, te je partnerstvo sa Narodnim pozorištem Sarajevo logičan izbor. Naši prvi gosti u Pozorištu bili su djevojčice i dječaci iz SOS

Dječijeg sela iz Sarajeva, koji su sa oduševljenjem prihvatili naš poziv i uživali u predstavi", istakla je Belma Sekavić - Bandić, članica Uprave Addiko banke.

Addiko banka u okviru svoje strategije djelovanja prema lokalnoj zajednici, posebno mjesto daje podršci pozorišnim kućama u BiH. Osim Narodnog pozorišta u Sarajevu, Banka kontinuirano podržava i rad pozorišnih kuća u Banjoj Luci i Mostaru, ali i niz drugih pozorišnih manifestacija u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije