Uskoro Lino Fest - festival dječije pjesme

Radiosarajevo.ba
Uskoro Lino Fest - festival dječije pjesme
/ Plakat za Lino Fest
I ove godine, u Sarajevu će se održati festival kojeg djeca posebno vole.

Petnaesti „Lino-Fest 2017“ održat će se 27. maja 2017. godine, s početkom u 17:00 sati, u „Domu mladih“ u Sarajevu

 Ovaj festival poznat je mališanima širom regije po dobrom druženju i lijepoj muzici, a mali pjevači svojom energijom i odličnim izvedbama predstavit će se u natjecateljskom dijelu 15. festivala dječje pjesme „Lino-Fest 2017“, čija je ovogodišnja tema  „Djeca i sport“.

„Najveća nagrada za naše napore kojima sve ove godine nastojimo napraviti što kvalitetniju manifestaciju za djecu je to da s „Lino-Festa“ mališani odu s novim spoznajama i željom da ponovno dođu i naredne godine. I ovogodišnji festival će okupiti talentirane male pjevače iz cijele regije i nadamo se da ćemo u budućnosti imati priliku ugostiti još veći broj mladih glazbenih nada.“ istaknuo je Željko Gudelj, direktor Festivala.

Najveća zabava za mališane bit će upotpunjena tematskim izvedbama dječje baletne skupine „Bellarte“, zabavnim programom i dodjelama nagrada najboljim izvođačima, saopćeno je iz Lino Festa.

„Uistinu je veliko zadovoljstvo promatrati kako Lino-Fest iz godine u godinu sve više raste, postaje sve kvalitetniji i, što je najvažnije, doprinosi razvoju kulture u Bosni i Hercegovini. Nadamo se da će još mnoge nove generacije dio svog djetinjstva, početne glazbene korake i spoznaje pamtiti po Lino-Festu“, izjavila je Ivana Krstanović, PR Festivala.

Ovogodišnji festival „Lino-Fest“ bit će realiziran u produkciji Udruge „Libertas“, KJP „Centar Skenderija“ Sarajevo i Udruženja „Facultas za prosperitet mladih“, a uz podršku Podravke BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije