Supergrupa Škrtice u Cinemas Clubu Sloga !

Radiosarajevo.ba
Supergrupa Škrtice u Cinemas Clubu Sloga !
Facebook / Škrtice
Iako smo se nadali da će posljednji dan marta biti rezervisan za rock 'n' roll koncert, to ćemo čekati do jeseni.

Nastup benda Škrtice u klubu Cinemas Sloga je otkazan, a organizatori su najavili da bi novi mogao biti zakazan u septembru ili oktobru. 

Svima dobro poznati glas u svijetu rock 'n' rolla na našim prostorima, Zoran Kostić Cane dolazi u Sarajevo sa novim bendom koji glasi za supergrupu - Škrtice. Ekipu koja se okupila oko Caneta čine Kole iz Velikog prezira i Boris iz Jarbola na gitarama, te Danilo i Boško iz Straight Mickey and The Boyza na bubnjevima i basu. 

U studio su ušli u septembru 2015. godine i snimili album sačinjen od 10 pjesama koji je objavljen krajem 2016. godine, a nosi naslov "Škrtice". Kako kažu njihovi promotori: "Ako čujete da nastupaju u vašem gradu obavezno idite i gledajte ih – takav doživljaj se ne propušta." Ono što možete očekivati od zvuka Škrtica jeste eksplozivna mješavina punka, hard rocka, new wavea, hard corea i slično.

"Psihodelično, sirovo, jako oštro, puno emocija i osvrta na život koji se dešava oko nas i u nama. Demistifikacija iluzija, dijagnosticiranje razočarenja i tinjajuće nade, melanholično, divlje, srčano, znojavo i sa puno duha, srce ove petorice kuca isto – zajedno."  Ovim riječima opisuju ono što Škrtice predstavljaju. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije