Sajsi MC & DJ BKO + 90's party by Zlijay

Radiosarajevo.ba
Sajsi MC & DJ BKO + 90's party by Zlijay
Facebook / Sajsi MC
Cinemas Club Sloga, 17. mart, 21:00 h

Sajsi MC i DJ BKO ponovo dolaze u Sarajevo ali ovaj put u veći prostor - Cinemas Club Sloga

Za one koji ne znaju, SAJSI MC je pseudonim za Ivanu Rašić, koja od 2011. surađuje i nastupa sa DJ BKO-om te neizostavnom Tijanom Rašić aka MC Schweca Rispek koja je od samih početaka itekako prisutna.

Spot za pesmu “Antifa kučke” koji je zbog teksta izazvao burne reakcije na beogradskoj sceni izdali su 2012. godine, a nedugo zatim su uslijedili ništa manje provokativni spotovi za pjesme “Gledaj” i “Ti si moj”. Suradnja sa Rastkom Aksentijevićem se može čuti kroz tri singla : “Sa devojkom u shopping mall”, “Dobacuju na ulici” i “Nana me je naučila bonton”, a 2014. je izašao spot za singl "Pokvarenica", sa istoimenog ep-ija, u izdanju Lampshade media. U istom periodu se ostvaruje suradnja i sa hrvatskom rap grupom Krankšvester sa kojom nam stiže i spot za pjesmu “Liz Taylor”. Pored spomenutih, ističu se još i singlovi sa popratnim video spotovima “Nadrkano Hodanje”, “Papa” (u saradnji sa Riot 87), “Došla sam
da dam” (u saradnji sa Beatshakers), “Ajlajner” ( u saradnji sa Minival), “BOT” i "Lokal beogradizam". U februaru je objavila novi singl sa lyric videom za pjesmu "Antidepresivi".

Zlatko Duraković, poznatiji pod pseudonimima Zlijay i Mixmaster Zlee, je sarajevski producent, DJ i radijski urednik. Sa više od dvanaest godina iskustva u profesionalnom bavljenju muzikom u ulogama DJ-a, radijskog promotera i producenta, te cijelim životom posvećenim zvuku i potrazi za boljim i drugačijim, nije pretjerano reći da je Zlijay jedan od najboljih DJ-jeva regiona čije ime je postalo 'brand' koji označava dobar zvuk i još bolju zabavu.

ULAZ: 10 KM

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije